![]() |
|
NUTRITIONAL CONTENT PER SERVING Tenaga (kcal) = 230 | Lemak (g) = 5 | Protein (g) = 17 | Zink (mg) = 10 |
Arahan:
- Basuh beras dan toskan. Dalam periuk yang agak besar, masukkan air dan stok ayam dan masak sehingga mendidih. Masukkan beras dan didih selama 5 minit.
- Masukkan bahan A dan masak dengan api sederhana selama 20 minit. Kacau sekali sekala.
- Masukkan ikan dan garam. Biarkan masak selama 10 minit lagi. Kacau sekali sekala.
- Kecilkan api dan biar ia mereneh perlahan-lahan. Periuk tidak perlu ditutup ketat bagi mengelakkan limpahan bubur.
- Kacau sekali sekala supaya bubur tidak hangit. Apabila selesai, tutup api dan dibiarkan.
- Untuk menghidang, cedok bubur ke dalam mangkuk dan taburkan bahan B pada bubur tersebut. Hidang semasa panas.
Variasi:
Ikan boleh digantikan dengan daging merah atau ayam.
No comments:
Post a Comment