![]() |
Bahan-bahan | Kandungan Nutrien Setiap Hidangan |
|
|
Cara Memasak: |
1. | Potong di sepanjang badan sotong dan buka. Dengan menggunakan pisau tajam, hiriskan garis-garis selari di sepanjang sotong (pastikan tidak potong menembusi daging). Buat hirisan yang sama di arah berlawanan untuk membuat bentuk berlian. |
2. | Potong setiap keping kepada saiz 21/2 cm. Ketepikan. |
3. | Panaskan minyak dalam kuali. Masukkan bawang besar, halia, bawang putih dan tumis untuk 2 minit. Masukkan lada merah dan kuning/hijau, jus limau, dan kicap cair, dan tumis selama 3 minit lagi. Masukkan air. |
4. | Masukkan sotong, udang dan filet ikan, tumis untuk 5 minit atau sehingga warna udang berubah. |
5. | Tambahkan kacang panjang dan kacang snow peas. Terus tumiskan sehingga kacang panjang dan kacang snow peas masak. |
6. | Hidang dengan nasi putih. |
No comments:
Post a Comment