nuffnang

26 Dec 2011

Kek Coklat

Bahan-bahan:
100 g mentega
100 g gula kastor
2 biji telur
90 g tepung naik sendiri
15 g (2 sudu besar) serbuk koko
60 ml (1/4 cawan) susu

Cara memasak:
1.
Pukul mentega dan gula sehingga gebu.
2.
Masukkan telur satu per satu, sambil teruskan memukul sehingga sebati setiap kali telur dimasukkan.
3.
Tambahkan bahan-bahan kering diselang-seli dengan susu. Pukul tetapi jangan terlalu lama.
4.
Tuang ke dalam mangkuk kertas sehingga 2/3 penuh dan bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 117°C selama 25 minit atau sehingga adunan kek masak dan naik dengan sempurna.

(Hidangan untuk 8 orang)
Kandungan Nutrien Setiap Hidangan
Kalori (kcal) = 217
Lemak (g) = 12
Protein (g) = 3.75
Kalsium (mg) = 60
Zat besi (mg) = 1.2

No comments:

Post a Comment

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nera Af9 - Hatimu Milikku (lagu Baru)