nuffnang

20 Oct 2012

PETUA Minum SD II Agar BERKESAN
(1) - Tambahkan 2 sudu penuh SLIM DIET II ke dalam 250 ml air sejuk atau air biasa. Shake supaya sebati. Anda perlu minum 4 kali sehari iaitu pagi, tengah hari, malam dan sebelum tidur. Pastikan cukup 4 kal
i sehari. Jangan la gatal-gatal nak jimat. kalau berjimat berat akan turun sikit je, rugi je diet anda. Ikut sukatan yang ditetapkan kat tin tu.

(2) - Jangan makan makanan berKARBOHIDRAT, berLEMAK dan berGULA.

(3) - Tingkatkan penggunaan makanan segar seperti sayur-sayuran (sayuran tidak berubi) .Pastikan anda makan apabila waktu makan. Jangan berlapar kerana bila anda lapar penurunan berat akan menjadi perlahan. SD2 bukan meal replacement tetapi meal supplement. Anda boleh makan PROTEIN seperti AYAM, IKAN, DAGING, TELUR, SEA FOOD. Masak apa pun tak kisah dan banyak mana pun tak kisah.

(4) - Pastikan anda minum air cukup 2 liter sehari. Lebih adalah lebih baik.

(5) - WAJIB TAHU Pengambilan buah-buahan adalah TIDAK DIBENARKAN semasa menjalani program ini kerana kandungan Karbohidrat dalam buah-buahan adalah terlalu tinggi. Dalam program ini, kadar karbohidrat harian yang perlu diambil hanyalah antara 20 - 35 gram sahaja untuk sehari.

(6) - Jika anda inginkan penurunan berat badan yang lebih anda boleh amalkan minumgreen tea tanpa gula atau apple cider (diambil 1 sudu sehari waktu makan tengah hari). Jika anda dapat amalkan senaman adalah lebih baik.

No comments:

Post a Comment

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nera Af9 - Hatimu Milikku (lagu Baru)